mandag den 24. august 2009

Bøger og Indkøb

Når man skal ud og rejse og ikke mindst i længere tid, er det naturligvis nødvendigt at sætte sig ind i de forhold der er, det sted man nu skal rejse hen, derfor har jeg købt mig "Turen går til Beijing" af Politikkens rejsebøger. Bogen er nem og praktisk at gå til som turist, og jeg kan klart anbefale andre at anskaffe den hvis man skal til Beijing. Herudover "Turen går til Beijing" medbringer jeg også mit digital kamera, og en adapter til min computer som jeg mener er nyttige at have med inden afrejse. Hvis man også er meget glade for sine cowboybukser eller lakridser må man også tage dem med hjemmefra, da jeg har hørt at de nærmest er umulige at få fat på i Kina.

Mastercard

Efter anbefaling af venner og familie, har jeg anskaffet mig et Mastercard som et alternativ til mit Visa/Dankort. Det kan uheldigvis ske at man kan miste sit Visa/Dankort eller andet og således er det vigtigt med et Mastercard som et alternativ til dette. Et Mastercard må dog ikke placeres sammen med andre kort af hensyn til sikkerheden.

Værelseudlejning

Det var efter min mening fjollet at skulle betale 2 huslejer, en i Danmark og en i Beijing, derfor har jeg valgt at udleje mit værelse Danmark. Jeg fandt DIS (Danish Institute For Study Abroad)gennem et nyhedsbrev fra Studerende Online som jeg havde tilmeldt mig via min e-mail. Jeg tilmelde mig som udlejer med mit værelse på 13 kvm på amager. Lidt tid efter blev jeg kontaktet og fik aftalt at en konsulent skulle komme ud til mig for at se værelset. Mødet gik fint og dernæst skulle jeg lave en kontrakt med DIS udfra begge parters kriterier. Det viste sig at være en tørn uden lige at få fat i den lejekontrakt og jeg skulle konstant være initiativtageren for at få aftalen i hus i tide til min rejse. Jeg vil ikke kalde DIS professionelle, men det endte dog med at jeg til sidst fik en lejer til mit værelse i de 5 måneder jeg skal være væk.

Rejseforsikring

Under mit længere studeophold i Beijing har jeg skaffet mig en rejseforsikring hos Europæiske Rejseforsikring A/S. Rejseforsikringen dækker hele verdenen, og hertil har jeg også anskaffet mig en bagage forsikring. Totalt har jeg måtte betale 2910 kr. Det er ikke billigt med en forsikring af den slags, men det er den pris man må betale.

mandag den 10. august 2009

Vaccinationer

Det er vigtigt når jeg skal rejse til Beijing at sikre mig mit helbred mod sygdomme under mit ophold i Beijing. Derfor gik jeg ind på statens serum institut (SSI)'s hjemmeside http://www.ssi.dk/sw162.asp for at søge nærmere informationer. På SSI kunne jeg læse om de anbefalede vaccinationer mod diverse sygdomme som kan ske at være i Beijing. Jeg fandt frem til at jeg måtte have en stivkrampevaccine og hepatitis a og b vaccine. Jeg bestilte tid hos min læge kort tid efter for at få vacinationerne, og fik i første omgang både en stivkrampevaccine og en hepatitis a og b vaccine. Efterfølgende skulle der her gå en måneds tid før jeg igen måtte have en anden omgang hepatitis a og b vaccine for en sikker virkning. Det er vigtigt at være opmærksom på at det er dyrt at få disse få vacciner, og derfor har jeg også måtte indstille mig på dette og betale den totalte pris på 11oo kr.

Flybillet

Jeg fandt mange muligheder da jeg skulle til og købe en flybillet til Beijing, Kina, men den løsning jeg fandt mest passende, fandt jeg igennem rejsesøgemaskinen http://www.momondo.dk/. Her søgte jeg en prissammenligning hos forskellige rejseselskaber og fandt rejseselskabet Air China, hvor min rejse & studieveninde og jeg købte de billigste flybilletter til Beijing tur/retur for kun 4147 kr. Vi rejser mod Beijing d 25 august kl 16:05, hvor vi først vil flyve fra Københavns lufthavn til Stocholm, Atlanta for en mellemlandning i et par timer. Derefter vil vi flyve direkte til Beijing hvor vi så lander d 26 august kl 09:30 i Beijing Capital International Airport. Efter vi til sidst endelig lander i Beijing efter en 12 timers lang flyvetur, vil vi belejligt blive hentet af en kontaktperson fra vores sponsor ECCS og bragt til deres hovedkontor nærved til nærmere orientering.

mandag den 3. august 2009

Visum

For at komme til i Beijing, Kina kræver det at jeg har et regulært visum. For at søge visum er der to muligheder. Den ene mulighed er at udprinte visumansøgningen på Den Kinesiske Ambassade's hjemmeside http://www.chinaembassy.dk/, og sende den med et pasfoto af mig selv og mit pas til ambassadens adresse på, Øregårds Allé 25, Hellerup 2900. Den anden mulighed som jeg tog, er at selv tage hen på ambassaden og udfylde formularen som lægger fremme, og derefter aflevere ansøgningen med mit pasfoto samt mit pas. For at min ansøgning kunne accepteres var det vigtigt at jeg var opmærksom på at mit pas skal var gyldig for 6 måneder før og 6 måneder efter din afrejse. Når ansøgningen er afleveret fik jeg en kvittering. Der gik en ventetid på 5 hverdage før jeg kunne afhente mit nye visum, og fik mit pas igen ved fremvisning af min kvittering, samt en betaling på 200 kr, hvilket et visum til kina koster. Selve visummet fandt jeg indsat i en af de blanke sider i mit pas.

søndag den 19. juli 2009

Studievisum

For at jeg kan komme til at studere i Beijing, Kina kræves det at jeg har et studievisum, Visa Application for Study in China, som jeg har fået udstedt af Kinas uddannelsesministeriet, Minitry of Education (MOE) of Peoples Republic of China (PRC). Dette studievisum har jeg søgt igennem min lærer i kinesisk, hvori der bl.a. står skrevet navnet på min uddannelses institution, studieretning og andre påkrævet oplysninger.

Sponsor

Under mit studieophold i Beijing, Kina skal jeg studere kinastudier på Beida University, sponsoreret af European Centre for Chinese Studies på Peking Universitet (ECCS), i samarbejde med Købehavns Universitet. I forbindelse med mit ophold, har ECCS tilbudt lejligheder til mine holdkammerater og jeg i Vest Beijing, nær Peking Universitet i Haidian distriktet. Lejligheden jeg har fået udvalgt er på 45 kvm, koster 2500 yuan månedligt, og lægger kun 10-15 min væk på cykel eller på fod til universitetet. Mine boligforhold i Beijing kommer til at fungere lidt anderledes end hjemme i Danmark, bl.a. vil min husleje være eksklusivt elektricitet, vand, gas, telefon eller internet. Yderligere ved min ankomst må jeg også betale 3 måneders husleje på forskud, såvel som sikkerheds depositum (yajin). Resten af huslejen vil blive betalt midt under mit ophold, hvilket jeg naturligvis har forberet mig på. Allerede fra d 25 August (samme dag som jeg rejser til Beijing), kan jeg få udleveret nøglen på ECCS' kontor til min nye et-værelses lejlighed, som jeg så vil have helt frem til januar næste år (5 måneder).

Jannie

torsdag den 16. juli 2009

Welkommen

Velkommen til min blog

Som kinesisk studerende på Københavns Universitet, skal jeg nu på mit 3 semester dette efterår, for første gang til Beijing, Kina som en del af min uddannelse. På baggrund for dette, er det mit ønske at dele mine oplevelser med andre under mit studieophold, og håber det vil blive en fornøjelse at følge.

MvH Jannie